Produkter Tjenester Meny

God prosjektplanlegging i Byhaven

For to år siden endret vi strategi, satset på og bygget opp en ny prosjektavdeling. Mange av prosjektene vi jobber med i dag er store leilighetsbygg, blant annet Byhaven i Kristiansand med 154 leiligheter, næringslokaler og parkeringskjeller. Her gjør vi alt rørarbeidet for entreprenør Mur i Sør. 

En stor andel av leilighetene er solgt, og første byggetrinn skal være innflytningsklart allerede til høsten, og byggetrinn to til neste år. På Byhaven jobber vi uten arbeidstegninger. Vi bruker programmet StreamBIM og bygger etter 3D-modell. 

Prosjektleder Steffen Aamodt kan fortelle at vi har vært langt fremme på teknologien på dette prosjektet. Det gjør at vi får en effektivitetsgevinst i produksjonen og mye mindre feilretting. Vi har også brukt prefabrikerte løsninger, for eksempel på sprinkleranlegg. Når du kan bruke modellen aktivt å jobbe etter, så blir det veldig nøyaktige og bra løsninger.

At løsningen er enkel å bruke er også viktig for rørleggere, sier han.

- Først og fremst er jobben å montere rørene, ikke bruke teknologien. Vi har funnet et veldig godt samspill der som fungerer bra. Vi tror på å pushe grensene og bruke teknologien til noe godt, så kommer vi fremover, sier Aamodt.

Han peker på at det er enkelt å måle produktivitet når prosjektet er ferdig, og at på Byhaven ser det foreløpig ut til at det brukes færre timer enn vanlig. 

Byhaven

Les mer om Byhaven på www.byhaven.no