Det er noen spørsmål som stadig går igjen når det gjelder oppussing av bad. Her kan du lese de vanligste spørsmålene vi får i møte med våre kunder. Og hva vi svarer selvfølgelig!
En rehabilitering, eller renovering, innebærer mye mer enn en overfladisk oppussing. Ved en totalrehabilitering blir de gamle veggene revet og gulvet blir pigget opp og lagt på nytt. Gammeltrøropplegg og elektrisk blir byttet ut.
Det aller første vi gjør når vi får en forespørsel er å dra på befaring hos deg. Her ser vi på eksisterende bad og legger en plan for hvordan jobben kan gjøres. Deretter tegner en av prosjektlederne våre en 3D-tegning og så tar vi et nytt møte der vi går gjennom prosjektet og justerer planen etter eventuelle tilvalg og ønsker om forandringer.
Det tar omtrent fire uker fra begynnelse til slutt, avhengig av størrelse på baderommet og omfanget av jobben. For å sikre at tidsfrister blir holdt, lager vi en egen fremdriftsplan for de forskjellige fagene, som for eksempel snekker og elektriker, slik at alle utfører sine oppgaver til fastsatt tid.
Som regel kan vi begynne på et oppdrag i løpet av et par uker, så sant det ikke er søknadspliktig. Hvis noe må byggesøkes, som det for eksempel må hvis det er tenkt et nytt vindu på yttervegg, tar det litt lenger tid. En eventuell byggesøknad tar vi oss av.
De fleste av våre kunder foretrekker å få nøkkelferdig bad til avtalt pris og avtalt tid, uten at de må involveres i prosessen. Derfor har vi egne prosjektledere som sørger for å bestille levering av utstyr og materialer til rett tid, og som holder kontakten med andre faggrupper. Svaret her blir altså nei, du du må ikke bestille håndverkere selv.
Noen har hørt historier om, eller de har opplevd, håndverkere som ikke rydder etter seg. Det er jo en grunn til at spørsmålet blir stilt, og det er bra at folk spør. Vi er opptatt av å gjøre en god jobb og har fokus på miljø. Du som kunde skal slippe å bekymre deg for avfallet. Det tar vi oss av.
Det er ikke til å komme fra at det blir en del støv når noe skal meisles og gulv skal pigges opp. Selv om vi dekker til så godt vi kan, pleier vi likevel å anbefale å fjerne klær, tøy og lignende som ligger i nærheten av der det jobbes, fordi det bli en del svevestøv i luften. Greit å være forberedt på.
Vi skifter ut den delen av avløpet vi kommer til, skifter rørene til rør i rør og lager nytt sluk. Vi anbefaler også at elektrisk utstyr blir byttet ut, men her gjøres det individuelle vurderinger.
Alle lurer selvfølgelig på pris. Naturlig nok. Vi snakker tross alt om noe som er en betydelig investering for de fleste. Vi i Aamodt VVS tilbyr kundene våre en fastpris hvis de ønsker det. Prisen vil variere fra størrelsen på badet. Hos oss får du eksempelvis et bad på inntil 3 m² fra i underkant av 175 000 kroner*. Da leveres badet nøkkelferdig med en fast utstyrspakke.
Vi leverer selvfølgelig tett bad. Solid våtromskompetanse, kvalitetsarbeid i henhold til forskrifter - og en god dose yrkesstolthet – gjør at vi garanterer at badet du får, blir vannsikkert.
Inngår du en skriftlig avtale med en seriøs rørlegger får du også dokumentasjon på hele jobben. Og du får garanti. I tillegg har du loven på din side hvis det mot formodning skulle oppstå problemer i etterkant. Dette kan du for øvrig lese mer om i artikkelen til vår VB kollega Petter Soma hos Forus Rør; Hvilke lover og regler når du skal rehabilitere eller bygge nytt bad?